Sesongen 2019 er på vei

Selv om snøen ligger på bakken og kulda ser ut til å ha klamret seg fast for en stund, så er vi i styret i full gang med å planlegge årets sesong. Nytt av året er at vi allerede har ansatt en økologisk gartner, Tuva Engebretsen. Hun er utdannet fra Sogn jordbruksskole og driver i tillegg med økologisk dyrkning på eget småbruk i Langangen. Vi gleder oss veldig til å samarbeide med henne, og hun og daglig leder Gry Solheim er straks i gang med å detaljplanlegge åkerutformingen og bestille frø.

 

I år skal vi også med støtte fra Sparebankstiftelsen sette opp et drivhus på ca 24 kvm, og det håper vi å komme i gang med allerede i april om vær og føreforhold tillater det. Del en av gapahuken ble satt opp i fjor høst og siste del vil bli satt opp i løpet av våren/forsommeren. På begge disse prosjektene vil det være mulig å bidra med dugnadstimer for våre andelshavere. Jordet hvor gapahuken er plassert, skal også få en liten oppgradering. Her er det allerede harvet og det skal såes til med blomster, rug, kløver og solsikker. Blir avlingen bra håper vi å kunne tilby selvplukk av solsikker her.

 

Vi kommer i år til å redusere dyrkningsarealet noe og grønngjødsle/forbedre en større del av åkeren. Da vil det bli tettere beplantning og forhåpentligvis enklere å holde ugresset og meldestokken i sjakk. Etter tips fra en av andelshaverne kommer vi også til å så en del rug som grønngjødsling. Den vokser fort, dekker godt og bidrar med veldig god næring til jorden. Til ugressbekjempelsen i år stiller vi i tillegg med et nytt våpen, en ugressbrenner som er kjøpt inn med støtte fra Bamble kommune.

 

Vi gleder oss til nye sesong! Er du ikke allerede medlem hos oss? Vi har plass til enda flere andelshavere. Meld deg inn her på siden vår, eller send oss en e-post på bamble-ag@hotmail.com dersom du har noen spørsmål.
Dette innlegget ble publisert i Andelsgård. Bokmerk permalenken.