Tomatsuppe med gulrot og pastinakk ?

Ukens oppskrift, litt sent men godt, er tomatsuppe med gulrot og pastinakk ?

img_4267
100 g pastinakk
250 g gulrot
1 løk
1/2 chili
1-2 fedd hvitløk
2 bokser hakkede tomater
8 dl vann
3 buljongterninger
1 ts sukker
Salt/pepper
Urter (jeg brukte koriander, persille og seleriblader)
(Makaroni/fløteskvett om man ønsker)

Grovhakk gulrot, pastinakk, løk og hvitløk og fres i litt olje/smør til løken er blank, ha i tomatene, vannet, sukker og buljongterninger og la det småkoke i ca 30 min. Ta av platen, blend suppen med en stavmikser eller i en blender (spe med mer vann om den blir for tykk) kok opp og smak til med salt og pepper. Om du ønsker suppen litt rundere i smaken tilsetter du litt fløte før siste oppkok, om du vil ha i makaroni så gjør du det etter blending og lar det koke i 5 min. Server med et urtedryss og godt brød. NB: har du tomater som har blitt i overkant modne liggende så kan du putte dem i suppen sammen med de på boks.

Håper det smaker ?

Dette innlegget ble publisert i Chili, Grønnsaker, Gulrot, Hvitløk, Løk, Oppskrifter, Pastinakk, Selleri, Tomat, urter. Bokmerk permalenken.