Mizunapesto

Ukens oppskrift er mizunapesto ?

img_4111

 

 
0,5 dl pinjekjerner
0,5 dl skåldede mandler
Ca 1,5 dl olivenolje
50 g parmesan i biter
1-2 fedd hvitløk
To store never mizuna (uten stilk)
3-4 topper basilikum
7-8 stilker persille
Salt, pepper, sitronsaft
Rist pinjekjerner og mandler i tørr panne til de får litt farge. Ha alt (bortsett fra 0,5 dl av oljen, salt, pepper og sitron) i en foodprocessor/blender, kjør til du har en jevn masse men fortsatt litt struktur. Spe ev. med mer olje om nødvendig og smak til med salt, pepper og sitronsaft, oppbevar på tett glass i kjøleskapet. Serveringstips: Rør ønsket mengde inn i en porsjon pasta eller legg på toppen av kylling/laks som stekes i ovnen for eksempel, håper det smaker ? ønsker du en vegansk variant så kan du bytte ut parmesan med mer nøtter.

Dette innlegget ble publisert i Grønnsaker, Hvitløk, Mizuna, Salat. Bokmerk permalenken.