Syltet gresskar

Ukens oppskrift, syltet gresskar:

img_3681

2 kg renset gresskar i biter
6 dl eddik 7%
1,5 kg sukker
6 skiver fersk ingefær
Ca 40 hele pepperkorn, hvit/sort
Bland eddik, sukker, ingefær og pepper i en kjele (min. 3 l) og kok opp. I mellomtiden renser du gresskaret, fjern all den trådete innmaten (frøene kan renses og ristes i ovnen som snacks, oppskrift kommer) og skallet og del i biter på ca 3×3/4×4 cm. Kok gresskarbitene i laken i flere omganger, kok til de er nesten helt blanke men med en liten lys kjerne. Ta bitene opp etterhvert som de er ferdige og legg over i en bolle med lokk. Når alle bitene er kokt heller du laken over, setter på lokket og lar stå til dagen etter. Neste dag legger du gresskarbitene over i steriliserte glass, og fordeler ingefær og pepper i glassene. Kok inn laken i ca 10-15 min, hell over gresskarbitene og sett på tette lokk. Oppbevares kjølig, kjeller eller kjøleskap, og serveres til for eksempel fiskeboller i hvit saus ?
Lurer du på noe så treffes jeg på mob 92228494, hilsen Linn.

Dette innlegget ble publisert i Andelsgård, Gresskar, Oppskrifter, Økologisk. Bokmerk permalenken.