Syltet rødløk

Ukens oppskrift, syltet rødløk.
500 g rødløk
1,5 dl eddik/rød-/hvitvinseddik/eplecidereddik
3 dl vann
2 dl hvitt sukker
2-3 store ss brunt sukker
20-30 hele pepper/villpepperkorn
1 laurbærblad
1 klype salt
image

Kok opp alle ingrediensene til laken mens du deler løken i båter og løsner lagene fra hverandre. Legg løken i et rent 1 l glass, ev 2 stk 0,5 l glass og hell den nykokte laken over. La det stå på benken med et tørkepapir over til det er avkjølt før du setter lokket på. Kan spises allerede etter et par timer men smaker best etter en dag eller to. Oppbevares i kjøleskap. Syltet løk passer ypperlig til stekt hvit fisk, and, lam og entrecote, eller på en hamburger og sammen med fredagstacoen ?

Dette innlegget ble publisert i Oppskrifter, Økologisk, Rødløk. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar